Boogschieten op Texel

Boogschieten op Texel. Een uitdagende sport.

Een verrassende keuze in een inspirerende omgeving. Boogschieten op Texel is een leuke en voor iedereen geschikte sport. Tevens een sport waarbij wij veel mogelijkheden hebben. U kunt er individueel aan deelnemen maar we kunnen het ook in (groeps-) competitievorm inzetten.

Boogschieten. De sport

In vroeger tijden was de boog een jacht- en oorlogswapen, onmisbaar voor onze voorouders. Boogschieten was van levensbelang om te overleven. Tegenwoordig is boogschieten vooral een sport, maar wel één waarvoor uiterste concentratie nodig is. Boogschieten op Texel is zo bijzonder omdat het in de prachtige natuur van ons eiland plaatsvindt.

Instructie bij het boogschieten op Texel

Met semi-professionele bogen maakt u op kennis met het boogschieten op Texel. Onder begeleiding van een instructeur krijgt u eerst een uitgebreide instructie en wordt de techniek van het boogschieten bijgebracht. De boog wordt vastgehouden met de hand tegenovergesteld aan het dominante oog, meestal is dat het rechter. De boog is naar beneden gericht, u trekt de pees dus met uw rechterhand naar u toe, richt de boog op het doel en schiet!

In de roos

Simpel? Zo lijkt het wel, maar is het niet. Dankzij de goede instructie, absoluut nodig bij het boogschieten, helpen wij u om zo vaak mogelijk de roos te raken. Meestal eindigt het met een echte boogschietcompetitie maar dat hoeft niet. Wij laten het van het totaalprogramma afhangen. Boogschieten op Texel: een spannende concentratiesport in een prachtig décor. Komt u het uitproberen?

Contactgegevens

WadEvents Texel is onderdeel van 'Wad Events'. De organisatie voor uw bedrijfsuitje of event op een van de waddeneilanden.

Postadres 'WadEvents':
Ceresstraat 5
8881 EA West-Terschelling (NL)